Workshops

Cursuspakketten:

 • “Gemakkelijk ouderschap”

  NVC en onvoorwaardelijk ouderschap op maat van kinderen en ouders met een druk leven.

  Voor iedereen die thuis minder strijd willen ervaren en meer gemak, harmonie en rust.

 • “Hechting herstellen”

  Hoe herstel je je relatie met je kind wanneer er om één of andere reden iets is “fout” gelopen?

  In deze cursus staat mildheid voor de ouders centraal, alsook de kunde van ouders om het heft in eigen handen te nemen en dit in een cultuur waarin “experts” het vaak graag overnemen.

  Voor een kind gaat er niets boven de relatie herstellen met de eigen ouders.

 • “SOS: agressie tussen kinderen”

  Hoe kan je best reageren wanneer één kind een ander kind pijn doet? Deze cursus gaat over agressie tussen broers en zussen maar kan ook ruimer gebracht worden met als thema agressie tussen kinderen.

 • “Troubleshooting”

  In deze cursus overlopen we de meest voorkomende struikelblokken bij het toepassen van onvoorwaardelijk ouderschap. Ideaal dus voor alle ouders en opvoeders die al een tijdje aan de slag zijn gegaan met de methode.

 • “ADHD/ASS of trauma?”

  Vroegkinderlijk trauma kan tot gevolg hebben dat een kind symptomen ontwikkelt die veel weg hebben van de diagnose ADHD/ASS. Hoe weet je wat wat is? Is herstel (deels) mogelijk?

 • “Filosoferen met kinderen”

  Filosoferen kan op elke leeftijd. Meer nog: het doet deugd! Deze cursussen worden op maat van jouw groep aangeboden.

Wil je deelnemen aan één van deze cursussen of wil je hem graag laten doorgaan voor een groep mensen bij jou thuis in de woonkamer of binnen jouw organisatie? Stuur een email naar blijgehecht@gmail.com of neem een kijkje op mijn Facebookpagina (bij events) voor meer informatie.

Bij mijn zoontje werd een aandachtsstoornis geconstateerd. Ik hop al maanden van expert naar expert op zoek naar gepaste hulp. Eén uur bij jou bracht me meer bij dan al die maanden samen.
Waaaw... vanmorgen mocht ik werken aan ‘persoonlijke groei & op-groeien’ op verplaatsing... deze keer niet op t platteland, maar temidden t stad van Gent... ik volgde een cursus rond hechting na trauma... wat een warm bad, zoveel (h)erkenning! Zoveel tips die gewoon iedere ouder zou moeten krijgen... ook bij hechting zonder trauma, want ook dan loopt niet altijd zomaar van een leien dakje, ook al geeft elke ouder t beste van zich zelf...

Ik kan er niet voor zorgen dat heel de wereld de boodschap van Karen van Opvoeden Vanuit Verbinding hoort, maar ik kan er misschien wel toe bijdragen dat deze booschap in de Westhoek meer gehoor krijgt!

Wat mijn interesse in trauma betreft, bezoek ook gerust mijn Facebookpagina “alles over trauma en een gezond zenuwstelsel”. Je vindt er vaak interessante informatie en ik deel er ook filmpjes over dit thema, ook met de insteek van trauma in de opvoeding. Alle andere informatie vind je natuurlijk gewoon op de Opvoeden Vanuit Verbinding Facebook pagina. Maar voor de geeks onder ons ;-) is er meer!

mama.jpg

Voor scholen, crèches, onthaalmoeders, ...

"It takes a village to raise a child." In het Westen betekent dit de continue inzet van heel wat organisaties: onthaalmoeders, crèches, scholen, jeugdbewegingen, noem maar op! Deze organisaties dragen een grote verantwoordelijkheid - ze nemen immers een groot deel van de opvoeding over van ouders. 

Ook in deze organisaties kampen opvoeders met vele vragen.

- Hoe kan het personeel (bvb. in een crèche) responsief reageren op de noden van elk kind en tòch efficiënt werken?

- Hoe kunnen we kinderen met ASS en ADHD optimaal ondersteunen in de klas?

- Hoe kan onze klas/school trauma-sensitief worden?

- Wat met belonen en straffen? Met score-systemen? Zijn er alternatieven? 

- Kan een onvoorwaardelijke opvoedingsstijl een plaatsje veroveren in scholen?

- We weten dat voor jonge kinderen een medische ingreep zeer ingrijpend - zelfs traumatiserend - kan zijn. Hoe kunnen medische professionals kinderen (en hun ouders) zo goed mogelijk ondersteunen?


opschool.jpg
Ik volgde onlangs ‘gemakkelijk ouderschap’ bij jou. Ik ben er heel geïnspireerd buiten gekomen en wil graag meer van dat :-)

Nieuwsbrief

Graag nieuwtjes en tips in je bus? Schrijf je in en ontvang de Opvoeden Vanuit Verbinding nieuwsbrief!