familie.jpg


Consulten

- "Mijn partner en ik kijken heel anders aan tegen de opvoeding van onze kinderen. Hoe kunnen we hiermee aan de slag?"

- "Ik weet het allemaal niet meer. Wat wil ik nu echt als mama?"

- "Mijn kinderen maken de hele dag ruzie. Ik heb geen idee meer hoe ik nòg kan reageren."

Wil je je relatie met je kind herstellen na een moeilijke periode?

Wil je ondersteuning om je kind doorheen een crisis te gidsen? Een scheiding misschien, of een overlijden, een verhuizing te veel?

Wil je gewoon eens langsgaan bij iemand die tijd en ruimte heeft om naar je te luisteren? Naar je zekerheden en onzekerheden, frustraties en triomfen?

Heb je vragen over je eigen bagage en verleden en voel je je bezorgd dat je die bagage zal doorgeven aan je kind?

Voel je je soms overweldigd en wil je graag ervaren er niet zo alleen voor te staan?

Je kan bij mij terecht voor vanalles en nog wat. Neem dus gerust contact op met jouw vraag!


Sessies gaan door in mijn praktijk of via Skype. Je betaalt 50 euro voor een gesprek van 1u à 1u30 (intake).

Karen, we zijn je zeer dankbaar voor alle praktische tips en voor jouw liefdevolle visie over opvoeding. Als gezin voelen we ons een sterker team samen. We ervaren dat dit een goede aanpak is en het voelt gewoon zeer goed.... Opvoeden moet leuk zijn en mag geen ‘pijn’ doen. Dat ervaren wij nu ten volle en het is gewoon zalig. Dank je wel Karen! (Caroline, mama van 3)

Intensieve ondersteuning

Dit stuk aanbod is gegroeid vanuit de vraag van ouders die zich in een lastige opvoedingssituatie bevinden.

De thuissituatie is vaak complex en de vertaling van verbindend ouderschap naar deze situatie is vaak moeilijk. Ouders zijn moe, hebben vaak zichzelf een stuk verloren, en ervaren ontreddering na vaak al tal van hulpverleners te hebben bezocht zonder veel beterschap.

Hun kind reageert vaak niet zo gemakkelijk op alles wat ze proberen doen. In zo’n situatie escaleert alles snel en komt zo dan een neerwaartse spiraal op gang. Ouders ervaren vaak dat ze praktisch inzetbare hulp nodig hebben, sneller, intensiever, op maat ook. Om nog meer escalatie te vermijden.

De vele opvoedingsadviezen en tips vertalen zich niet zo gemakkelijk naar de praktijk…

WAT?

1. Email ondersteuning

Een pakket van een hele week (5 dagen) dagelijkse email ondersteuning, waarbij we overlopen hoe alles gaat en hoe de aanpak gefinetuned kan worden op basis van de dynamiek en de evoluties binnen het gezin. Met andere woorden: we zijn samen op weg – je herstelt de situatie thuis (en eventueel de hechting van je kind) niet alleen!

Prijs: 50 euro voor de hele week.

2. Aan-huis bezoeken

Ik kom thuis even kijken hoe alles loopt om nadien met de ouders ervaringen te delen. Dit kan helpen omdat het perspectief van een buitenstaander soms zo veel nieuwe ademruimte brengt. Aan huis is belangrijk omdat ouders vaak het gevoel hebben dat hun kind zich elders ‘anders’ gedraagt en hulpverleners dus zelden de kerndynamieken die spelen binnen het gezin te zien krijgen.

Prijs: 75 euro plus vervoersonkosten voor 1 uur observatie + 1 uur uitschrijven van de bevindingen + aanbevelingen.

Ouders die gewoon nieuwsgierig zijn naar de subtiele kant van opvoeden vanuit verbinding (en gemakkelijk ouderschap) kunnen ook zo’n aan-huis bezoek aanvragen.

Essentiële regel bij deze diensten is dat de kracht en kunde die bij de ouders ligt wordt gerespecteerd. Het is ALTIJD de bedoeling dat het de ouders zijn die uiteindelijk gesterkt worden in hun rol als belangrijkste hechtingsfiguur en in hun positie als “kapitein van het schip”. Dit wilt zeggen dat ik deze rol nooit overneem en dus ouders coach – en niet hun belangrijke plaats binnen het gezin overneem. Kinderen willen niemand liever dan de eigen ouders die het heft in handen hebben en die zich goed voelen in hun vel als ouder. Om ouders te ondersteunen om zich goed te voelen in hun vel begeleid ik hen richting succeservaringen die vooral de innerlijke wijsheid van de ouders zélf eren.

Wil je graag meer informatie over deze 2 diensten? Aarzel niet om me te contacteren!

Hand in Hand

Huilbaby?

Weet jij niet goed waarom je baby zo veel en zo lang huilt? Heb je geen idee of hij/zij pijn heeft, met hevige emoties worstelt of iets anders wilt zeggen? Wil je graag weten waarom je baby zich met hevigheid achterover gooit op bepaalde momenten? Wil je graag met je baby praten – ook al is je baby nog niet talig?

Probeer eens CoCo of Communication Connectée (van het boek “j’ai tant de choses à dire”)Via “spiertesten” kan je met een baby praten (een beetje zoals kinesiologie werkt). Zo kan een baby aangeven waar hij of zij mee zit zonder taal te gebruiken. Het hele systeem is een beetje vreemd, ook bijzonder interessant, en zeer effectief.

Bij deze een intro video in de methode CoCo. Hij is wel in het Fans, maar voor meer informatie kan je bij mij terecht. Natuurlijk ook om samen naar je baby te luisteren OF om de methode onder begeleiding van mij in te oefenen. ?