Blog

Ditjes en datjes...

Over hoe opvoeden vandaag òòk kan!

Top 5 boeken over ouderschap

Ik krijg zeer vaak de vraag of ik boeken kan aanraden ivm ouderschap. Meestal bekijk ik dit graag met de ouders, want ik geef graag boekentips - en andere tips - op maat: kijkend naar wat een gezin nodig heeft. Opvoedingsadviezen kunnen volgens mij enkel transformatie teweeg brengen wanneer eerst naar de situatie is gekeken door de ogen van alle betrokkenen en minstens: de ouders en de kinderen.

 

Maar goed. Als ik (aanstaande of niet aanstaande) ouders 5 boeken zou mogen aanraden, dan zouden het ongetwijfeld deze zijn (willekeurige volgorde):

 

Hold on to Your Kids - Gordon Neufeld ("laat je kind niet los")

Trauma-proofing your kids - Peter Levine ("het weerbare kind")

Unconditional Parenting - Alfie Kohn

Parenting without Power Struggles - Susan Stiffelman

The Conscious Parent – Dr. Shefali Tsabary ("bewust ouderschap") 

 

Must-reads, wat mij betreft!

 

En, "nummer super-5": Continuum Concept van Jean Liedloff ("het verloren geluk")

 

Maar om te zeggen: zo'n lijst is nooit volledig... Nu ik hem heb geschreven komen er alweer 5 boeken in me op. Maar vertel me jouw zorgen en ik geef op maat advies!