Uitstapjes om van te genieten tijdens de zwangerschap

Uitstapjes om van te genieten tijdens de zwangerschap

Ben je zwanger en wil je er nog snel even tussenuit voor je leven voor altijd zal veranderen? (wat ze je ook vertellen: ten goede! ;-)) Wil je voor het “moment suprême” tijd nemen om even stil te staan bij het zwanger zijn? Of wil je er nog eens lekker van genieten om gewoon je eigen ding te doen, lekker lang in bad te liggen, een boek in één ruk uit te lezen, te wandelen op je eigen ritme? Zoek je naar een plaats die je toelaat om even los te komen van de drukte van alledag en je werkelijk te verbinden met het wezentje dat binnenin je groeit? Of wil je er vooral nog even met zijn tweetjes een koppel zijn voor het rasechte familieleven begint? Bij deze enkele van onze uitstappen tips!

 

1. Bezoek eens een klooster

Maredsous, Orval, Averbode,... Geweldig rustige oorden, centraal gelegen in omgeving Hemelse Natuur. Of combineer rust en stad bij de Karmelieten in Brugge!

2. Ga eens uitwaaien aan zee

Boek een prima hotelletje voor jezelf en gun jezelf vooral ook een uitgebreide massage!

3. Citytrip

Ga nog eens fijn shoppen, en zit uren aan tafel, kletsend met je vriendinnen. Heerlijk hiervoor zijn Lissabon, Rome, en wat dacht je van Parijs of zelfs New York?

4. Meditatie retaîte

Je zal de skills werkelijk kunnen gebruiken eens je leven (even) helemaal op zijn kop staat. Vind innerlijke rust en ontdek een diepe kalmte waar je altijd aanspraak op kan maken, hoe gek het leven ook wordt. Denk eens aan Vipassana of volg een Mahamudra retraîte in een Zuiders Frans dorpje.

5. Huwelijksreis

Gehuwd of niet gehuwd. Pas gehuwd of lang geleden gehuwd. Ga er nog eens lekker tussenuit met je geliefde. Staar ongestoord in elkaars ogen en maak een overvloed van tijd om samen films te kijken, in bed te liggen en uitgebreid te ontbijten. Je hoeft helemaal niet ver te reizen, tenslotte spenderen jullie het gros van de tijd toch in elkaars armen, niet? Ga voor een plaatsje in eigen land waar je nog nooit bent geweest en boek een uiterst gezellige kamer in een lokale B&B. Misschien Hoegaarden, Doornik of Edingen? Ook een nachtje boeken in een B&B in eigen stad kan wonderen doen!

6. Zwangerschapsbegeleiding

Wil je de ervaring zwanger te zijn beleven als een reis naar onontgonnen oorden binnenin jezelf? Ga op zoek naar iemand met wie je het wel en wee van je zwangerschap kan delen en deze exploratie samen kan ondernemen. Iemand die met je meereist doorheen de ups en downs, die je genot van deze periode aanscherpt; iemand bij wie je terecht kan met je onzekerheden of waar je gewoon urenlang kan doordraven over het zwanger zijn. Kies iemand die je mee voorbereid op de bevalling. Zo kan je er met een goed gemoed aan beginnen, eens het zo ver is! Dit kan overigens - ook bij Opvoeden Vanuit Verbinding.

Geniet vooral ten volle van je zwangerschap – en een goede reis!

10 redenen om je kind niet te belonen

10 redenen om je kind niet te belonen

Ouders en grootouders: een spannende relatie?

Ouders en grootouders: een spannende relatie?