Lieve mama

Lieve mama

Lieve mama,

 

 

 

Je straalt in je krachten.

 

 

Deze zijn jouw “geheime” (vaak zeer zichtbare) bronnen van onuitputtelijke energie. Je hebt er altijd toegang toe. Je boort ze aan, telkens wanneer je er staat – voor jezelf, voor je kind, voor al datgene waar je in gelooft. Je trotseert er alle uitdagingen mee. Soms zijn dat discussies met je partner, conflictueuze momenten binnen jezelf, je relatie met (schoon-)ouders, met je baas en bredere omgeving. En ja, met je kind ook wel eens.

 

Als een zaadje weet je wie je in je kern bent. En als de bloem die groeit en niet anders kan dan groeien, ga je je weg. Geef jezelf de liefde van de zon op je weg, zorg voor voldoende voedsel (helder water) – zo kan je herbronnen en vitamientjes opdoen. Ben je even in de schaduw beland, richt je dan terug naar de zon. De zon – die onvoorwaardelijke bron van liefde – die je telkens weer in verbinding brengt met jouw essentie. Met wie je in je diepste binnenste bent en wilt zijn. Als persoon, als mama.

 

Weet dat we de stappen die je zet toejuichen. Weet vooral dat we jou toejuichen, als wie je bent, van moment tot moment. Heb je nog meer tijd nodig voor je stappen zet, dan weten we dat je belangrijk innerlijk werk levert. Put kracht uit het heden om je verleden te helen. De mama die jij vandaag bent kan je kind een solide basis meegeven – je hebt er alles voor in huis. En wanneer je die weg gaat, krijg je ook de kans om eigen verdriet dat je al lange, lange tijd meedraagt te helen. Ga op pad, met opgeheven kin en weet: we zijn bij je.

 

 

 

© Continuum Concept gespreksgroep – Opvoeden Vanuit Verbinding

Babyboekjes: "bal", "hond", "bij"!

Babyboekjes: "bal", "hond", "bij"!

Stilstaan bij wat we meegeven

Stilstaan bij wat we meegeven